Telefon
WhatsApp
DEM Parti Kuşadası Belediye Eş Başkan Adayı Sabahattin Bor, AKP ve CHP’lilere ateş püskürdü;  “CHP’li Köksal’ın tavrı Tam anlamıyla kafatasçılık. Çerçioğlu halk düşmanı. Atatürkçülüğü ayaklar altına alıyorlar. Kayyımlar, halkın iradesini gasp etmektir”
300 X 250 Reklam Alanı

“Tek yön, kaos oluşturdu”

Yaklaşık 36 yıldır Kuşadası’nda yaşayan Bor, kentin sorunlarına oldukça hakim. Kuşadası’nın en önemli sorunu olarak alt ve üstyapıdaki yetersizlikleri işaret ediyor. Mevcut Belediye Başkanı ve CHP’nin yeniden adayı Ömer Günel’in yaşama geçirdiği trafikte ‘Tek Yön’ uygulamasının kentte büyük bir kaos oluşturduğuna da değinen Bor, “Kuşadası ne yazık ki ranta kurban edilmiş bir kent. Çarpık kentleşmenin oluşturduğu tahribat her geçen gün biraz daha büyüyor. Doğa resmen talan ediliyor. Çevresel problemler gözle görülür boyuta geldi. Ayrıca binlerce konutun içinde barınma sorunu boy göstermeye başladı. Evsiz hemşehrilerimize barınma olanağı sağlayacağız. Biz bu tarz sorunlara ekolojik değerleri göz önünde bulundurarak çevreci çözümler üreteceğiz. Kentteki trafik ise tam bir kargaşa. Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyulan tek yön projesi ise ciddi bir kaosa sebep oluyor” diye konuştu.

Otopark sorununa çözüm

Alt ve üst yapı sorunlarını çözmek için hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacaklarını kaydeden Bor, “2 yıl içerisinde Davutlar ve Güzelçamlı mahallerimizi de kapsayacak şekilde alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlayacağız. Kentteki sel ve su taşkınlarının da önüne geçeceğiz. Atık suyun denizlerimizi kirletmesini de önleyeceğiz. Her eve kendi arıtma sistemini kurarak yurttaşlarımıza içilebilir su hizmeti sunacağız. Kentin farklı noktalarına mobil otoparklar kuracağız. Bu otoparklardan 15 dakikada bir ücretsiz servisler hareket edecek. Bu şekilde ki otopark sorununa ciddi bir çözüm üretmiş olacağız” dedi.

Kadın kotası artacak

Kadınların her alanda aktif olması için belediyeye bağlı bir ‘Kadın Müdürlüğü’ kuracaklarını söyleyen Belediye Eş Başkan Adayı Bor, “Mahallelerrimizde eş başkanlık sistemi benzeri bir oluşuma gideceğiz. Mahalle meclislerinde kadınlar da erkekler kadar söz sahibi olacak. Ayrıca belediye çalışanlarımızın en az yüzde 50’si kadın olacak. Tüm projelerimizi STK ve kitle örgütleriyle görüşeceğiz. Alacağımız her karar, fikir birliği çerçevesinde yaşama geçecek. Sokak hayvanları için de ciddi projelerimiz olacak. Sahiplendirme konusunda ciddi eğitimler vereceğiz. Hayvan sahiplenenlere mama desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.

İstihdam alanları oluşturulacak

Kuşadası’nda yeni istihdam alanları oluşturmak için de kolları sıvayacaklarını belirten Bor, “Kentin en büyük sorunlarından biri işsizlik. Bu soruna çözüm olmak için ciddi çalışmalar yürüteceğiz. Yeni bir sanayi sitesi projemiz var. Bu hayata geçerse. Hem istihdam sağlanacak hem de hemşehrilerimizin birçok ihtiyacına bir kapı olacak” dedi.

Çok dilli belediyecilik

Kuşadası’nın DEM Parti ile sosyal belediyecilikle tanışacağını belirten Bor, “Her projemiz halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olacak. İhtiyaç sahibi kadınlara kira desteği vereceğiz. Öğrencilerin yemek ve kırtasiye ihtiyaçları için bir bütçe ayarlayacağız. Ayrıca uzak bölgelerde okuyan öğrencilerimize servis imkanı sağlayacağız. Çalışan annelerin çocukları için kreşler kuracağız. Özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklarımız için eğitim sağlık ve hukuksal danışmanlık hizmetleri ücretsiz olacak. Kentimizde kamuya ait bir huzur evi yok. Bu ihtiyacı gidereceğiz. Saat 22.00’dan sonra merkeze uzak mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımı için servisleri hizmete koyacağız. STK ve ibadethanelere elimizden gelen desteği sunacağız. Çok dilli belediyecilik anlayışı oluşturacağız. Kentimizde konuşulan her dil belediyemizde karşılık bulacak. Her ay belediyemizin gelir-gider tablosu WEB sitemizde paylaşılacak” ifadelerini kullandı.

 

“Deprem kayıpları yaşanmaması için projeler üreteceğiz”

Yeni imar alanlarına asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Sabahattin Bor, sözlerine şöyle devam etti; “Kuşadası diri fay hatları üzerine kurulmuş bir kent. Her an büyük bir depremle karşılaşabiliriz. Bu konuda ne kadar önlem alıyoruz, tartışılır. Biz bu konuya çok önem veriyoruz. En son 6 Şubat 2023 günü gerçekleşen afetlerde deprem gerçeğini bir kez daha yaşadık. Biz Kuşadası’nda deprem kayıpları yaşanmaması için elimizi taşın altına koyacağız. Kentsel dönüşümün önünün açılmasına destek olacağız. Ayrıca hanelerimizde yeşil ev projesini yaşama geçirmek istiyoruz. Bu sayede, her hane kendi elektriğini üretebilecek. Ayrıca tarımı yaygınlaştırmak için yurttaşlarımıza destek sunacağız.”

“Halkların sesi olacağız”

Kuşadası’nda her kesimle görüştüklerini ve tüm Kuşadalıların oyuna talip olduklarını ifade eden Bor, “Kentimizde 15 yıldır süre gelen bir CHP iktidarı var. Fakat bu süreçte çevre adına, doğa adına, insanlık adına yapılmış hiçbir proje yok. 3 dönemde de halk için hiçbir şey yapılmadı. Hiçbir çalışma şeffaf bir şekilde yürütülmedi. Sosyal belediyecilik dediler fakat göremedik. AKP’nin yaptığından farklı hiçbir şey yapılmadı. DEM Parti döneminde Kuşadası nefes alacak. 1 Nisan sabahı, Kuşadası çok güzel bir güne uyanacak. Halkların sesi olacağız” dedi.

“Köksal’ın yaptığı tam anlamıyla kafatasçılık”

CHP içerisinde yükselen faşist söylemlere de değinen Eş Başkan Adayı Bor, “CHP içerisinde faşistleri de barındıran bir parti. Geçtiğimiz haftalarda Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın söylemleri bu durumu gözler önüne serdi. Bir kadın, bir anne nasıl bu tarz söylemlerde bulunabiliyor anlamıyorum. Köksal’ın yaptığı tam anlamıyla kafatasçılıktır. Bu zavallı şahsiyet bir kenti yönetmeye aday. Benzer durumları başka yerlerde de gördük Antalya Belediye Başkanı da benzer tutumlar sergiledi. Biz, DEM Parti ve Kürtler üzerinden bu tarz kirli politikalar yürütülmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Çerçioğlu, halk düşmanı”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Özlem Çerçioğlu için yapılan “Kürt düşmanı” ve “Diktatör” nitelemelerini de destekleyen Bor, “Çerçioğlu’nun geldiği yer belli. Elbette Kürt düşmanı. Elbette diktatör. Çerçioğlu bunların yanı sıra halk düşmanı, çevre düşmanı. Parti içinde ilçelerin aday belirleme süreçlerine de müdahale ediyor. Kendi benimsemediği CHP’li adayları desteklemiyor. Seçilirlerse o ilçelere hizmet götürmüyor. O ilçelere ambargo uygulanıyor. Bunlar kendi değerlerini de çiğniyor. Çok önemsedikleri Atatürkçülüğü de ayaklar altına alıyorlar.” sözlerini kullandı. 

“Kayyımlar, halkın iradesini gasp etmektir”

Geçtiğimiz dönemlerde HDP’li belediyelere kayyım atanmasını da sert bir dille eleştiren Bor, sözlerini şöyle tamamladı; “AKP-MHP iktidarı partimize karşı ciddi bir ‘yok etme’ planı içerisinde. Kayyımlar bunun en büyük örneği. Neredeyse kazandığımız tüm belediyelere kayyım atandı. Kayyım demek, halkın iradesini gasp etmek demektir. Demokrasiyi ayaklar altına almaktır. Anayasal bir suçtur. Biz bu politikalara hiçbir zaman boyun eğmedik. Bundan sonra da eğmeyeceğiz. Ben şuna inanıyorum; 1 Nisan sabahı DEM kazanacak, halklar kazanacak, çevre kazanacak, kadınlar, çocuklar kazanacak.”

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 33 27 1 86
3 TS  Trabzonspor 33 17 12 55
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 İBFK  Başakşehir 33 14 12 49
6 ÇRZ  Ç.Rizespor 33 14 13 48
7 KSM  Kasımpaşa 33 13 13 46
8 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
9 ALNY  Alanyaspor 33 11 10 45
10 SVS  Sivasspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 SAMS  Samsunspor 33 10 14 39
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 33 10 13 37
15 KON  Konyaspor 33 8 13 36
16 GFK  Gaziantep FK 33 9 17 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 33 7 14 33
19 PNDK  Pendikspor 33 7 17 30
20 İST  İstanbulspor 33 4 22 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Kusadasi Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği