Telefon
WhatsApp
Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ayni Aktörlerin Simdi De Tek Ses Olarak Israil'e Dur Demeleri Gerekiyor'
300 X 250 Reklam Alanı

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Tanzanya Birlesik Cumhuriyeti Cumhurbaskani Samia Suluhu Hassan ile ortak basin Toplantisi gerçeklestirdi. Tanzanya Cumhurbaskani Samia Suluhu Hassan’i Türkiye’de misafir etmekten büyük bir memnuniyet duydugunu kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, "Kendisine ve kiymetli heyetine bir kez daha sizlerin huzurunda hos geldiniz diyorum. Sözlerime Tanzanya’da 14 Nisan’da vuku bulan sel ve heyelan felaketiyle Arusha’da yasanan trafik kazasinda 8 ilkokul ögrencisinin hayatini kaybetmesinden duydugum üzüntüyü ifade ederek baslamak istiyorum. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabir, yaralilara ise acil sifalar diliyorum" dedi.

"Artisa ragmen mevcut rakamlar da gerçek potansiyelimizi yansitmiyor"

Tanzanya’dan ülkemize, Cumhurbaskani düzeyinde 14 yil sonra yapilan bu ilk ziyaretin yeni bir dönüm noktasi olacagina inandigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, "2017 yilinda ziyaret ettigim Tanzanya ülkemizin Dogu Afrika’daki en önemli ortaklarindan biridir. Iliskilerimiz karsilikli saygi ve kazan kazan ilkesi çerçevesinde her geçen gün daha da gelisiyor. Bugünkü görüsme is birligimizi kapsamli bir sekilde gözden geçirdik. Karsilikli ticaret ve yatirimlarin arttirilmasi noktasinda atilabilecek adimlari ele aldik. ikili ticaret hacmimiz 2003 yilinda 11 milyon dolardan geçen sene 345 milyon dolar seviyesine ulasti. Artisa ragmen mevcut rakamlar da gerçek potansiyelimizi yansitmiyor" açiklamasini yapti.

"Türk firmalari Tanzanya’da 6,4 milyar dolar degerinde 14 adet projeyi basariyla üstlendi"

Tanzanya ile ticaret hacmini ilk etapta bir milyar dolara çikarmayi hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, önümüzdeki dönemde çabalarini bu yönde yogunlastiracaklarini belirterek, "Sayin Cumhurbaskani’nin katilimiyla yarin Istanbul’da düzenlenecek Türkiye Tanzanya Is Forumu bu açidan önemli bir adim olacaktir. Türk firmalari Tanzanya’da bugüne kadar 6,4 milyar dolar degerinde 14 adet projeyi basariyla üstlendi. Tanzanya Türk müteahhitlerince istenilen toplam proje bakimindan Afrika’da üçüncü Sahra Alti Afrika’da ise birinci ülke konumundadir. Firmalarimiz Tanzanya’da demir yolu insaati ve modernizasyonu, tersane ve gemi insaati yol yapimi gibi alanlarda önemli yatirimlara imza atmistir. Ülkeyi bastan basa saracak standart aralikli demir yolu projesinin büyük bir kisminin bir Türk sirketi tarafindan insa ediliyor olmasi bizler için bir iftihar vesilesidir" dedi.

"FETÖ örgütüyle mücadele kapsaminda Tanzanya’dan beklentilerimizi paylastik"

Istisarelerinde terörle mücadele konusunu da ele aldiklarini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, "Terör örgütleri arasinda hiçbir ayrim yapmayan Türkiye, bu alandaki tecrübelerini, dostlariyla paylasmaya da önem vermistir. Tanzanya’nin kendi güvenligini saglamada atacagi adimlara yardimci olmaktan da memnuniyet duyacagimizi belirttim. FETÖ örgütüyle mücadele kapsaminda Tanzanya’dan beklentilerimizi paylastik. Tanzanya’da Maarif Vakfimizin üstlenebilecegi egitim projeleri hakkinda bilgi verdim. insallah bu ziyaret sonrasinda Tanzanya tarafindan da etkili ve somut adimlar görecegiz. Bu minvalde iki ülke kurumlari arasindaki es güdümün daha da gelistirilmesi gerektigi asikardir. Disisleri Bakanlarimiz düzenli siyasi istisarelerin yürütülmesi noktasinda yüksek düzeyli diyalog mekanizmasini baslatacak adimlari atmaya karar vermislerdir" degerlendirmesini yapti.

"Afrikali kardeslerimizin Filistin davasina ve adaletsizlere karsi hassasiyeti tüm dünyanin malumudur"

Cumhurbaskani Erdogan, Afrika kitasinin gönlünde hep müstesna bir yeri oldugunu söyledi.

Basbakanligi ve Cumhurbaskanligi döneminde kitaya 50’den fazla ziyaret gerçeklestirdigini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, "Afrika açilimimizin kita ülkeleri tarafindan da muhabbetle karsilandigini görmek biz sevindiriyor. Ticaretten egitime, tarimdan sagliga, her alanda kitayla iliskilerimizi gelistirme kararliligimiz bakidir. Uluslararasi platformlarda, Afrika’nin sesinin daha çok duyulmasina katkida bulunmaya devam edecegiz. Dünya 5’ten büyüktür siarimizin Afrikali kardeslerimiz ve dostlarimiz nezdinde yanki bulmasi dogru yolda oldugumuzun isaretidir. Tesis ettigimiz bu samimi iliskiler Gazze basta olmak üzere dünyada yasanan adaletsizliklere karsi mücadele azmimizi güçlendiriyor. Afrikali kardeslerimizin Filistin davasina ve adaletsizlere karsi hassasiyeti tüm dünyanin malumudur" dedi.

Tanzanya Cumhurbaskani’yla görüsmelerinde isgal edilmis Filistin topraklarinda yasanan vahset karsisinda atilabilecek adimlari da ele aldiklarini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, Bati’ya Filistin konusunda çagrida bulunarak sunlari söyledi:

"7 Ekim’den bu yana çogu çocuk, kadin, yasli ve sivil 34 bin Filistinli, Israil güçleri tarafindan sehit edildi. 75 bin kardesimiz yaralandi. 195 gündür son asrin en büyük katliamlarindan biri Gazze’de yasaniyor. Gazze’deki katliamlari durdurmak için daha fazla çaba harcamaliyiz. Bir an önce acil ve kalici ateskes saglanmali, sonrasinda ise 2 devletli çözümü hayata geçirmeye dönük adimlari hemen atmaliyiz. Bu hafta Batili ülkelerin Iran’in misillemeleri karsisinda tek bir ses olarak tepki verebildiklerini gördük. Ayni aktörlerin simdi de tek ses olarak Israil’e ‘dur’ demeleri gerekiyor. Israil’in gündemi çarpitma, Gazze’deki vahseti gizleme, gündemden düsürme tesebbüslerine firsat verilmemelidir. Bu düsüncelerle Sayin Cumhurbaskani’na ziyaretleri için bir kez daha tesekkür ediyorum. Bugünkü görüsmelerimizin ve imzalanan 6 anlasmanin hayirlara vesile olmasini diliyorum. Basta Tanzanya olmak üzere Afrika’daki tüm kardes ve dostlarimiza en kalbi selamlarimi gönderiyorum."

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 34 28 1 89
3 TS  Trabzonspor 34 18 12 58
4 İBFK  Başakşehir 34 15 12 52
5 BJK  Beşiktaş 34 15 13 51
6 KSM  Kasımpaşa 34 14 13 49
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 34 14 13 49
8 ALNY  Alanyaspor 34 12 10 48
9 SVS  Sivasspor 34 12 10 48
10 ANT  Antalyaspor 34 11 11 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 KYS  Kayserispor 34 11 13 40
13 SAMS  Samsunspor 34 10 15 39
14 MKE  Ankaragücü 34 8 12 38
15 FKGK  Karagümrük 34 9 16 36
16 KON  Konyaspor 34 8 14 36
17 GFK  Gaziantep FK 34 9 18 34
18 HTY  Hatayspor 34 7 15 33
19 PNDK  Pendikspor 34 7 18 30
20 İST  İstanbulspor 34 4 23 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Kusadasi Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği